Montessori Lyceum Oostpoort

De ondersteuningsvraag

Het Montessori Lyceum Oostpoort is een brede middelgrote scholengemeenschap in Amsterdam. De school biedt onderwijs voor alle niveaus, van vmbo tot en met vwo. Vanuit de montessori-visie werken de leerlingen aan kennis, vaardigheden en een zelfbewuste houding. Het Montessori Lyceum Oostpoort bood haar docenten een workshop aan over studieontwijkend gedrag. Zij schakelden Educé in om de training te geven.

De aanpak van Educé

Educé zette Sarah Ibrahim in voor deze workshop. Sarah heeft ruime ervaring in zowel primair als voortgezet, zowel in het reguliere als speciaal onderwijs. Zij heeft les gegeven en begeleidende rollen vervuld zoals remedial teacher, intern begeleider, begeleider passend onderwijs en nu als werkbegeleider van begeleiders passend onderwijs. Over haar training geeft Sarah aan: ,,Het leuke aan trainingen geven is om mijn kennis te delen. Ik vind het belangrijk dat docenten het geleerde gelijk kunnen toepassen in de klas. Zo ervaren de docenten de training als een handige toevoeging in het dagelijks handelen in plaats van een extra werkbelasting.’’
Sarah heeft de docenten tijdens de training uitgelegd hoe studieontwijkend gedrag werkt. Wist je bijvoorbeeld dat er drie typen uitstellers zijn? Met een korte test ontdekten de leerkrachten welk uitstelprofiel zij zelf hebben. ,,Door zelf de test te doen, ervaren de leerkrachten het gemak van het afnemen van de test bij hun (mentor)leerlingen,” geeft Sarah aan. Ook legde Sarah uit welke begeleiding de verschillende typen uitstellers nodig hebben. Aan de hand van het testresultaat kunnen zij de leerlingen de begeleiding bieden die bij hen past. Een praktische workshop dus, onderbouwd met theorie.

,,De docenten waren heel positief over de workshop. Ik denk dat ik de workshop nog eens organiseer. Educé zal ik dan zeker weer benaderen.”

Carolien Salomons – zorgcoördinator Montessori Lyceum Oostpoort

Het resultaat voor Montessori Lyceum Oostpoort

De docenten gaven aan dat zij een fijne en duidelijke workshop hebben gehad met uitleg die meteen toepasbaar is in de praktijk. De cursisten kregen onder andere een test mee om te kijken welk type uitsteller je zelf bent. Zo kunnen zij direct de opgedane kennis toepassen bij de leerlingen.

Welke expertise wij hebben ingezet

Uitleg aan de groep door een trainer van Educé

Trainers & Coaches

Soms kun je als leerkracht wel wat extra ondersteuning gebruiken. Bijvoorbeeld omdat een leerling gedragsproblemen heeft. Of misschien weet je als docent niet hoe je omgaat met kinderen met trauma’s. Of je wilt de veiligheid binnen je school vergroten, maar je weet niet hoe. Wat je vraag ook is, wij denken met je mee. Wij trainen, coachen en geven advies.

Lees verder

Samen sparren over de mogelijkheden? Laat je telefoonnummer achter en we nemen contact met je op.