Onze expertise

Iedereen en elke situatie is anders. Daarom kijken we naar wat iemand nodig heeft. Waarmee komt jouw leerling verder? Is een kind geholpen met bijvoorbeeld een onderwijs-zorg-arrangement? Of kunnen leerkrachten en het team hulp gebruiken van onze trainers en coaches? Zo leer je met de training Positieve Behavior Support bijvoorbeeld hoe je leerlingen gewenst gedrag aanleert. Welke hulpvraag heeft jouw school?

Begeleider Passend Onderwijs

Als school heb je de verantwoordelijkheid om alle leerlingen passend onderwijs te bieden. Ook voor leerlingen waarbij het net even wat moeizamer gaat. Een BPO van Educé ondersteunt je hierin door bijvoorbeeld een effectieve zorgstructuur te helpen opzetten.

Lees verder

Trainers & Coaches

Soms kun je als leerkracht wel wat extra ondersteuning gebruiken. Bijvoorbeeld omdat een leerling gedragsproblemen heeft. Of misschien weet je als docent niet hoe je omgaat met kinderen met trauma’s. Of je wilt de veiligheid binnen je school vergroten, maar je weet niet hoe. Wat je vraag ook is, wij denken met je mee. Wij trainen, coachen en geven advies.

Lees verder

Onderwijs-zorgarrangement

Misschien kan een kind zich niet concentreren, of heeft het leer- of gedragsproblemen. Dan kan hij of zij naast ondersteuning in onderwijs ook aanvullende zorg gebruiken. Met een onderwijs-zorgarrangement krijgt een leerling dé aandacht die deze nodig heeft in een kleinschalige setting. Zo kan een tijdelijke, aparte klas met weinig kinderen en veel aandacht uitkomst bieden. We kijken naar wat iemand nodig heeft. Ook ondersteunen we ouders en leerkrachten. Zo krijgt de leerling weer perspectief.

Lees verder

Thuiszitters

Ieder kind heeft recht op onderwijs. Toch zijn er kinderen die thuiszitten omdat er geen passende plek voor hen is. Daarmee verkleint hun toekomstperspectief en in het ergste geval, vervliegt het zelfs. Daar leggen wij ons niet bij neer. Vanuit Educé, onderdeel van Altra en Horizon, ontwikkelen we verschillende initiatieven, denk aan een onderwijs-zorgarrangement, om kinderen en jongeren weer leerbaar te maken en perspectief te bieden. Zodat zij ook weer gaan deelnemen aan de maatschappij.

Lees verder

School2Care

School2Care is een unieke combinatie van school, jeugdhulp en begeleiding in de vrije tijd. Deze school is voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Hier krijgen jongeren met complexe problemen intensieve begeleiding, zodat zij hun leven weer op de rit krijgen.

Lees verder

Samen sparren over de mogelijkheden? Laat je telefoonnummer achter en we nemen contact met je op.