School2Care

School2Care is een unieke combinatie van school, jeugdhulp en begeleiding in de vrije tijd. Deze school is voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Hier krijgen jongeren met complexe problemen intensieve begeleiding, zodat zij hun leven weer op de rit krijgen. Dat is nodig, want deze jongeren hebben problemen op verschillende leefgebieden. Ze gaan vaak niet of nauwelijks naar school. Omdat ze bijvoorbeeld drugs gebruiken. Omdat ze depressief zijn en daardoor veel spijbelen. Of omdat ze trauma’s hebben of in de criminaliteit zijn beland.

Neem een kijkje hoe het er op onze locaties aan toe gaat

Meer informatie over de locaties van School2Care vind je op de website van Altra en Horizon Onderwijs:

> School2Care Amsterdam > School2Care Laakhaven > School2Care De Vliet > Purmer College

Lees hier ervaringen van School2Care

'We zijn hard op het gedrag, zacht op de persoon'

School2Care

Uithuisplaatsing voorkomen

Met School2Care willen we voorkomen dat een jongere uit huis wordt geplaatst. School2Care kan ook een alternatief zijn om te voorkomen dat een jongere in de gesloten jeugdzorg terecht komt.

School2Care biedt een combinatie van jeugdhulp en onderwijs. We begeleiden de jongeren thuis en in hun vrije tijd. Met deze effectieve interventie willen we de problemen van jongeren verminderen, zodat zij binnen gemiddeld 9 maanden weer terug kunnen naar hun reguliere school, stage gaan lopen of starten met werken.

Uithuisplaatsing voorkomen

Iedere jongere een eigen coach

De coach speelt een belangrijke rol op School2Care. Iedere jongere krijgt een eigen coach. Deze coach geeft ook les op School2Care en ondersteunt de jongere als er thuis problemen zijn. De coach is spin in het web en onderhoudt intensief contact met de ouders, hulpverleners en alle andere betrokkenen rondom een jongere.

De coach stelt samen met de jongere en zijn ouders doelen. Hobby’s, vervolgopleiding of werk: samen kijken ze wat het beste past en welke stappen ze kunnen zetten om dat te bereiken. De jongere is eigenaar van dit proces en krijgt steeds meer vrijheid en verantwoordelijkheid.

Intensieve begeleiding

Tijd en aandacht zijn belangrijke elementen binnen School2Care. Vanwege de kleine klassen en de persoonlijke begeleiding, voelt een jongere zich gezien en gehoord. Om 08.00 uur starten de jongeren samen. Ze gaan samen naar school, eten, sporten en ontspannen samen. In de avond gaan ze weer naar huis.

School2Care biedt een traject op maat. Een jongere krijgt gemiddeld 9 maanden zorg en onderwijs. Heeft een jongere langer de tijd nodig, dan is dit mogelijk. We begeleiden de jongere en ouders gemiddeld nog twee jaar na een verblijf op School2Care.

Meer weten over aanmelden?

School2Care methodiek

Of je nu je schoollocatie wilt ombouwen naar een School2Care of de JeugdzorgPlus-organisatie wilt afbouwen naar School2Care; het is beide mogelijk. Educé helpt je hierbij. Niet voor niets wordt School2Care door het Nederlands Jeugd Instituut erkend als effectieve jeugdinterventie.

Daarnaast trainen we vanuit Educé ook coaches en ondersteunen we bij de implementatie van de methodiek. Wij helpen, adviseren en ondersteunen scholen en jeugdzorgorganisaties bij het combineren van jeugdhulp, school en vrijetijdsbesteding. Interesse?

Contact

Samen sparren over de mogelijkheden? Laat je telefoonnummer achter en we nemen contact met je op.