Over ons

Educé ondersteunt scholen, leerkrachten, intern begeleiders en zorgcoördinatoren bij hulp aan leerlingen. Ieder kind is anders en heeft dus wat anders nodig. Daarom kijken we naar elke afzonderlijke situatie. Wat we ook doen, we helpen het beste uit jezelf, jouw team en de leerling te halen.

Samen bouwen aan een toekomst voor ieder kind

Educé heeft jarenlange ervaring in het speciaal onderwijs. Onze medewerkers zijn begonnen bij Altra en Horizon, organisaties waarin speciaal onderwijs, en jeugd- en opvoedhulp worden gecombineerd. Kortom, Educé’ers zijn gepokt en gemazeld in de praktijk. Nu zetten zij hun kennis en ervaring in op reguliere scholen. Voor passend onderwijs. Hier ligt dan ook onze grote kracht.

Het beste uit jezelf halen

Regulier onderwijs maken we passend, en speciaal onderwijs maken we nóg specialer. Dat is onze visie. Met passend onderwijs op reguliere scholen stromen minder leerlingen uit naar speciaal onderwijs. En hebben zij meer kansen omdat het leeraanbod in het reguliere onderwijs meer divers is. En binnen het speciaal onderwijs hebben we dan meer tijd en aandacht voor nog complexere vragen. Bij ons lopen onderwijs en zorg naadloos in elkaar over. Ieder kind ondersteunen we bij leren en ontwikkelen. Samen zorgen we voor een omgeving waarin iedere leerling het beste uit zichzelf haalt.

We hoeven niet te vertellen hoe het werkt

Als onderwijsprofessional weet je als geen ander hoe leren werkt: aansluiten bij het eigen niveau van een leerling, vertaling naar de eigen belevingswereld en veel oefenen. Alleen zo ontstaat een blijvend effect. Daarom staat voor ons centraal waar je in je werk tegenaan loopt. Jouw vraag, in combinatie met een concreet geformuleerd eindresultaat, bepaalt ons aanbod. Soms volstaat een enkel gesprek of eenmalige training. Vaak vraagt een investering in een blijvend resultaat om meer. Samen bekijken we vooraf wat kan.

Educe Rotterdam groepsfoto
Educe Amsterdam groepsfoto

De medewerkers van Educé

Kleur met ons het onderwijs van morgen vandaag in

Bij Educé staat alles in het teken van passend onderwijs. We ontwerpen en ontwikkelen een aanbod dat aansluit bij het kind samen en afhankelijk van de vraag. Daarover gaat ook onze visie. Over samen werken aan de toekomst. Over ruimte voor verbetering. Over hervormen. Constructief en met lef. Dit past weer bij onze ambitiewaarde: Kleurverkenners.

Wij werken aan de toekomst

Vanuit onze expertise en ervaring in het onderwijs bieden wij kinderen en jongeren de beste kans op een toekomst waarin ze zijn wie ze willen zijn. Wij zetten ons dagelijks in om de mogelijkheden en de talenten van leerlingen vrij te maken. Dat gaat vaak heel goed, maar er is ook ruimte voor verbetering.

Om te verbeteren willen wij het anders aanpakken, maar daarvoor moeten we samen het onderwijssysteem van Nederland constructief en met lef hervormen. Wij pakken daarin de voortrekkersrol. Wij zijn Kleurverkenners. Samen kleuren wij het onderwijs opnieuw in.

Niet morgen, maar vandaag!

Wij zijn Kleurverkenners

Samen sparren over de mogelijkheden? Laat je telefoonnummer achter en we nemen contact met je op.